Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Стана супер!
Приготвям за втори път!
08.02.2024 12:14
1
Анонимен
Анонимен
Тестото е чудесно! Направих мини пици калцоне. Получиха се много добре!
01.11.2023 19:17
Анонимен
Анонимен
Oт тези съставки се получи доста твърдо тесто.Месих го в хлебопекарна и след това го извадих сега втасва.Ще видим крайния резултат!
28.07.2023 11:00
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Nadelena30
Nadelena30
Страхотно
Благодаря ?
10.11.2022 19:58
1
Анонимен
Анонимен
А как и къде да се съхранява тестото? Да омесим повече, за да не месим, точим и втасваме всяка вечер.
18.04.2022 17:42
1
1
Димитър
Димитър
Класическо тесто за пица се приготвя от:
1кг. брашно тип "00"
2г . суха мая
600 мл.вода
30г. сол
30мл. зехтин
06.03.2020 22:10
33
5
3
Покажи всички подкоментари
ChefKruzo
ChefKruzo
Следвах рецептата с известна импровизация.
Загрях леко докато започна да се вдига пара 2/3 от ч.ч. мляко като допълних с вода - общо 250 мл., добавих пакетче и половина суха мая от 7 гр., сол 1/3 с.л. и захар 1 с.л. равна. След като хубаво го разбърках оставих сместа да втаса за 20 мин.

Като кладенче в голяма купа сложих 3 ч.ч. брашно.

Към сместа добавих едно яйце и около 50 мл. олио защото нямах зехтин.

Омесих тестото с няколко щипки допълнително брашно докато нищо никъде не се лепеше - нито по купата, нито по пръстите
Втасва около час.
Перфектно :)
14.02.2019 19:11
24
4
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Защо не сложиш мая-брашно 1 към 1 ?! Мисля , че ще се получи по-ефектно тесто !
29.04.2017 02:26
10
7
Таня Левенова
Таня Левенова
Суха мая само 7г
23.03.2017 12:53
7
3