Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#203631
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
24.12.2017 23:40
12
16
3
Покажи всички подкоментари
Petrova Miteva
Petrova Miteva
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
02.07.2016 07:48
16
10
3
Покажи всички подкоментари
Рени Иванова
Рени Иванова
Прочетох хвалебствените коментари и се подлъгах да пробвам. Това не е никаква майонеза. Истинската се прави само от жълтъци, това е някаква пародия.
22.12.2017 16:13
14
10
2
Покажи всички подкоментари
Кака и Батко
Кака и Батко
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
26.02.2016 18:48
24
8
2
Покажи всички подкоментари
Plamen Panchev
Plamen Panchev
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
09.11.2016 18:41
19
8
1
Покажи всички подкоментари
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Дозата в рецепта ми е голяма и я направих с 1 яйце и 0,200 мл олио. Когато се получи майнезата, добавих скилидка чесън и пасирах отново. Резултата много ми хареса!
21.02.2018 19:31
17
7
Георги Белев
Георги Белев
Реших да пробвам новия пасатор слезнах до кокошките взех две яйца другото както е написано и стана готова
30.06.2017 18:34
7
6
Вера
Вера
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.
01.09.2018 16:07
46
6
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Г-жо, рецептата ви не е коректна. Пробвах три пъти (единият път само жълтъци), изхабих 6 яйца и близо литър олио, почти си развалих пасатора и винаги си оставаше течна, не се сгъсти изобщо.
28.02.2022 18:55
9
5
3
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
В тази рецепта за олиото е написано 3-4 ПЪТИ повече отколкото трябва.
400 милилитра олио са за минимум 6 яйца.

За да стане нормално - разбиваме яйцата със 2 супени лъжици олио и после разреждаме с олио без да спираме бъркалката до гъстота която ни устройва.

А за готварските умения на "кулинарката" - ами викам и "кулинарка" за да не и викам другояж.
18.09.2022 18:25
16
5
1
Покажи всички подкоментари
Olena Krutko
Olena Krutko
Много вкусно
26.03.2018 19:48
3
5
Яна Чолакова
Яна Чолакова
Три думи:бързо,лесно,вкусно!!!Благодаря!Защо не мога да дам звездички....?
20.05.2018 10:24
14
5
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Мислех ,че се слагат само жълтъци в майонезата?!
24.01.2016 12:23
9
4
1
Покажи всички подкоментари
yuliana stoilova
yuliana stoilova
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
14.11.2017 11:52
12
4
Penka Vasileva
Penka Vasileva
Подариха ми пасатор -SAPIR ивътре имаше подходяща каничка,изпробвах половин доза,резултатът беше отличен,вкусът невероятен,а гъстотата-повече от необходимата и всичко за секунди.Благодаря за бързата и сполучлива рецепта !!!!!!!!!!!!!
12.01.2018 12:48
17
4