Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс с пилешко и лук

Солен кекс с пилешко и лук

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Солен кекс с пилешко и лук
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
07/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
  • олио
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят и обезкостяват. Месото се накъсва на малки късчета. Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Запържва се в предварително загрята мазнина.

Добавят се и пилешки мръвки. В купа се слага киселото мляко и содата бикарбонат, за да шупне.

Прибавя се яйцето и се разбива. Прибавят се черния пипер и сол на вкус и брашното (около 200 г).

Трябва да се получи тесто на гъстотата на кексово тесто.

Маслото се разтапя и се намазва малка тавичка и поръсва с брашно. Изсипва се тестото. Добавя се плънката.

Кексът се пече в загрята на 180 градуса фурна и се изпича до готовност. Кашкавалът се настъргва.

Кексът се поръсва с кашкавала и се връща във фурната до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: