Начин на приготвяне
Бутчетата се варят и обезкостяват. Месото се накъсва на малки късчета. Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Запържва се в предварително загрята мазнина.
Добавят се и пилешки мръвки. В купа се слага киселото мляко и содата бикарбонат, за да шупне.
Прибавя се яйцето и се разбива. Прибавят се черния пипер и сол на вкус и брашното (около 200 г).
Трябва да се получи тесто на гъстотата на кексово тесто.
Маслото се разтапя и се намазва малка тавичка и поръсва с брашно. Изсипва се тестото. Добавя се плънката.
Кексът се пече в загрята на 180 градуса фурна и се изпича до готовност. Кашкавалът се настъргва.
Кексът се поръсва с кашкавала и се връща във фурната до златист загар.