Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Патладжанени рулца с пилешко и чушки

Патладжанени рулца с пилешко и чушки

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Патладжанени рулца с пилешко и чушки
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
14/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям (2 бр. по - малки)
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени пържоли от бут
  • печени чушки - 1 червена
  • босилек - 4 - 5 листа
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 4 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана по дължина и го минаваме през оребрения тиган. След това минаваме и пилешкото.

Овкусяваме пържолите със сол, черен пипер и червен пипер и оставяме настрана да починат.

Нарязваме на ленти единия домат, половината морков, едната скилидка чесън и печената червена чушка. Режем на ситно и босилек, а пържолите - на ленти, колкото са лентите патладжан.

След като всичко е готово, вземаме лента патладжан, поставяме парче от пилешкото, резен домат, червена чушка, морков, чесън, босилек и завиваме на руло, поставяме в тава и така с всички ленти патладжан.

С останалия домат, половин морков, скилидка чесън, магданоз и всичко, което е останало от зеленчуците, пасираме.

С получения сос поливаме патладжанените рулца и печем на 200 градуса за час и 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: