Стек Антоанет

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Стек Антоанет
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
09/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Приготвен за кралица - сега вече и вие може да му се насладите"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 3 бр.
  • праскови - 5 бр.
  • здравец - 3 - 4 стръкчета, или индрише
  • бяло вино - 100 мл
  • хлебни трохи - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • розмарин - 2 - 3 стръка пресен
  • балсамов оцет - 30 мл
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за месото от равни количества мед, балсамов оцет и зехтин.

Обезкостете свинските пържоли. Овкусете със сол и черен пипер и ги потопете в маринатата.

Разполовете прасковите, без да ги белите. Отстранете костилките и нарежете на четвъртинки.

Запечатайте котлетите в силно загрят тиган със зехтин. Добавете парчетата праскови вътре. Налейте бялото вино. Добавете и стръкчетата индрише и розмарин.

Поръсете отгоре с настърган кашкавал и хлебни трохи и поставете ястието във фурната.

Печете стек Антоанет във предварително загрята фурна с нагряване само отгоре на 180°C за 12-15 минути, докато хрупкавата коричка придобие златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: