Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Боб със зеле и бекон на фурна

Боб със зеле и бекон на фурна

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Боб със зеле и бекон на фурна
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
24/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Любимо ни е, защото в него има от всичко, което обичаме"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. (средно голяма зелка)
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 80 мл
  • бял боб - 1 буркан
  • бахар - 1 с.л. зърна
  • чубрица - 1 с.л.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на едри парчета. Запържете го в загрят тиган заедно със скилидка чесън. Нарежете зелето на едро, а доматите на кубчета. Прехвърлете готовия бекон в купа.

Запържете зелето в същата мазнина. Овкусете с дафинов лист, бахар и чубрица.

Прибавете доматите в тигана. Добавете захарта, за да балансирате киселинността на доматите. Добавете още сол, черен пипер, кимион и пушен червен пипер. Похлупете съда и оставете зелето да се готви.

Когато зелето омекне, добавете белия боб от консерва. Посолете сместа отново.

Прехвърлете ястието в тавичка, разпределете бекона отгоре и изпечете във фурната на 180 С за 20 минути.

Поръсете боба със зелето с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: