Домашни еклери с карамелен крем

25/05/2013
Йоанаот ЙоанаНовак
"Какви диети, какъв режим - носим ви домашно приготвени еклери с неустоим карамелен крем, на които никой не може да устои "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 424
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 120 г
  • брашно - 160 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • за крема
  • пудинг - 1 пакетче карамел
  • сметана - 120 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте до кипване в съд на котлона 300 мл. вода, маслото, щипка сол и захар да заври.

След това добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато сместа започне да се отлепя от стените на съда. Снемете от котлона и като се поохлади леко, разбъркайте едно по едно яйцата, разбивайки хубаво след всяко.

От тестото щприцовайте малки еклери в тава с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Сложете да се пекат и първите 10-15 минути не отваряйте фурната.

След това намалете на 160 градуса и печете още 20 мин., докато бухнат и се зачервят. Изключете фурната отворете леко вратичката и оставете така да изстинат без да ги вадите.

За карамеления крем, пригответе пудинга според указанията на опаковката. Разбъркайте готовия крем с предварително разбитата сметана. Напълнете еклерите с рози крем и ги поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 10
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар