Орехова торта с домашен крем

25/05/2013
Йоана
отЙоанаНовак28
"Богата торта с домашно приготвен крем, която може да поднесете по специален повод или просто така - за да се подсладите "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 202
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците със 100 г захар. добавете лимонената кора и внимателно разбъркайте с отделно разбитите с останалата захар белтъци. След това разбъркайте с какаото, орехите и брашното.

Сипете сместа във форма с хартия за печене и сложете да се изпече в умерена фурна до готовност (проверете накрая с клечица).

Изстиналия блат разрежете на 3 отделни (по възможност на повече) и сиропирайте всеки със захарен сироп с лъжица ром в него.

За крема сложете млякото със част от захарта да кипне. Отделно разбийте яйцата с останалата захар. Добавете към тях брашното и 1-2 пакетчета ванилия.

На тънка струя и при непрекъснато разбиване добавете яйчената смес в млякото и бъркайте крема, докато се сгъсти. Оставете го да поизстине леко, след като го разбъркате с маслото.

Слепете сиропираните блатове с крема и покрийте тортата с крем. Украсете с натрошени орехи или настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Петя
Петя
28.12.2014 15:49
Кяква количество е захарния сироп, с който се сиропира тората?
0
0
Нели
Нели
24.08.2014 15:21
Тази торта е страхотна.
2
0
Мила
Мила
07.01.2014 10:01
Ще я пробвам,но за крема ще стигнат ли 5 л. брашно? Досега съм слагала 8, за да се получи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв