Рататуй с макарони

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497584k
Рататуй с макарони1 / 2
21/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • тофу - 200 г
  • сусам - 2 ч.л.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 2/3 ч.ч. зеленчуков
  • домати - 3 бр.
  • подправки - 1 с.л. сухи
  • макарони - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 3 с.л. тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжани и тиквичките на едро, поставяме ги в гевгир или друг подобен съд и ги посоляваме. Оставяме ги поне за 30 минути да се отцедят от излишните течности и горчивия сок.

Тофуто се нарязва на кубчета и се маринова за 30 минути със соев сос, половината от чесъна, който сме нарязали на ситно и сусамовото семе.

Чушката се почиства от семената и се нарязва на колелца.

Нарязваме лука на ситно и го поставяме в тенджера, добавяме останалия чесън, заливаме със зеленчуков бульон и кипваме. Задушаваме 5- 10 минути под похлупак.

Обелваме доматите и ги нарязваме на едро. Добавяме ги към лука и чесъна заедно със сухите подправки и задушаваме още 5 минути.

Последно добавяме тиквичките и патладжаните и задушаваме ястието на умерен огън до омекването на всички зеленчуци.

Сваряваме макароните в подсолена вода. Смесваме ги със задушените зеленчуци и маринованото тофу. Изсипваме в подходящ съд и запичаме в гореща фурна до получаване на златиста, хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: