Желиран сладкиш с праскови

22/06/2013
от ЦветанкаНовак
"Страхотна идея - желиран сладкиш със сметана - да си оближеш пръстите направо!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 550
  • Преглеждания за месеца1162
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете цялото пакетче желатин в студена вода и го оставете да отлежи 30 минути.

Измиваме прасковите и ги разделяме на две половини. Първата обелваме, обезкостяваме и пюрираме.

На тих огън нагряваме желатина. Към него прибавяме ликьора и хубаво си разбъркваме. При непрекъснато бъркане добавяме и пюрираните праскови.

Сваляме от огъня. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ги добавяме към прасковите с желатин.

Изсипваме сместа в подходящ съд (напр. форма за торта) и прибираме за 4-5 часа в хладилник за да стегне.

Изваждаме сладкиша от хладилника и украсяваме с останалата половина праскови, които сме нарязали на резенчета.

Довършваме украсата с малко шприцовани сметанови розички.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

рени
рени
03.07.2013 15:53
Каква е сметаната, заквасена или сладкарска, и желатина самостоятелно ли го нагряваме??????
1
0
Пепи
Пепи
03.07.2013 14:06
Още по-хубаво и най-вече диетично става с нискомаслено кисело мляко!!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв