Млечна манджа

05/07/2013
Кети
отКетиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 147
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете до полуготовност пилешкото със зърна черен пипер и дафинов лист по желание. Извадете пилешкото, обезкостете го, а бульона оставете да се вари, докато се редуцира почти на половина.

Загрейте в голям и дълбок съд олиото и запържете нарязания морков. След това добавете късчетата пиле и запържете и тях. Прибавете обелените и нарязани картофи, долейте горещия редуциран бульон и варете за 10 минути.

След това добавете размитото брашно при непрексъанто бъркане, като доливате след него и прясно мляко. Направете соса с желаната от вас гъстота. След като поври за около 15 минути, бъркайки редовно, снемете и овкусете с подправки.

Разбийте един-два белтъка на сняг и ги разбъркайте към леко охладената млечна манджа.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Людмила
Людмила
14.05.2017 12:47
Много вкусно.Става и със свинско.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв