Бутчета с гъби и топено сирене

15/08/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко пилешко, гъбки и подправки."
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131 254
  • Преглеждания за месеца2398
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките бутчета със сол, пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за 30 минути, а през това време нарежете бекона на тънки лентички, а почистените гъби на филийки.

Загрейте малко масло и запържете първо бекона за кратко, а след това добавете и гъбите. Запържете до полуготовност и поръсете с подправките заедно с индийско орехче. Добавете и нарязаното топено сирене и бъркайте леко, докато се разтопи. По желание може да долеете и бяло вино.

Подредете бутчетата в тавичка, покрийте с тънки парченца от останалото масло и залейте с гъбения сос. Печете в умерена фурна за около 30-40 минути или до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 24
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена
Албена
12.05.2016 18:40
Много апетитни тия бутчета.
1
0
bojigeri
bojigeri
29.03.2014 17:25
Mmmmmmmmmmmmmm
4
1
Заврян зет
Заврян зет
23.09.2013 20:08
Нявероятно вкусно и лесно ястие, пробвайте няма да съжалявате !
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв