Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с грозде и сирене

Лозови сарми с грозде и сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497594k
Лозови сарми с грозде и сирене1 / 2
19/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • лозови листа - 16 бр.
  • сирене - 130 г
  • грозде - 150 г черно, без семки
  • копър - 30 - 40 г
  • лук - 70 г пресен
  • бульон - 160 г пилешки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте лозовите листа за 2-3 минути във вряща подсолена вода, след което ги охладете в хлад вода и ги оставете да се отцедят.

Загрейте зехтина и задушете вътре ситно нарязания зелен лук. Когато омекне отстранете сместа от огъня и добавете намачканото сирене и нарязаното на ситно черно грозде (без семки). Овкусете със сол и черен пипер.

Отстранете дръжките на лозовите листа. Поставете по малко от сместа в центъра на листа, завийте го и го поставете с краищата надолу на дъното на тенджера.

Залейте завитите сарми с пилешкия бульон, затиснете с тежка порцеланова чиния и кипнете. Намалете котлона и варете около 5 минути.

Можете да поднесете сармичките топли или студени с гарнитура от резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: