Биволска плескавица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497594k
Биволска плескавица1 / 2
11/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Мераклийска плескавица от биволско месо - само за майстори"

Необходими Продукти

  • биволско месо - 1 кг. смляно
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 250 г
  • чушки - 1 - 2 бр. люти
  • червен пипер
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семето и ги нарежете на ситно. Пресовайте чесъна и заедно с чушките го добавете към мляното биволско месо.

Овкусете със сол и черен пипер и замесете кайма. Приберете я за 30 минути в хладилник.

Кашкавалът и беконът се нарязват на малки кубчета. Овкусяват се с натрошен зеленчуков бульон, сол, черен и червен пипер.

Извадете биволската кайма от хладилника и я разделете на 4 равни части. Всяка част разделете на две, но не равни, а по-голяма и по малка.

Разстелете по-голямото топче кайма, сплескайте го и отгоре го гарнирайте с 1/4 от кашкавалената смес. Захлупете с по-малкото топче кайма, което сте разплескали. Повдигнете краищата на долната част и ги съединете, като леко ги притиснете с пръсти.

Повторете процедурата и с останалите 3 големи парчета кайма. Сложете готовите биволски плескавици в предварително намазнена тава и печете около 25-30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: