Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби, моркови и маслини по китайски

Ориз с гъби, моркови и маслини по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ориз с гъби, моркови и маслини по китайски1 / 2
19/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Пикантна вкусотия за всички, които са решили да постят, а и за другите"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - печурки 100 г
  • маслини - 100 г зелени
  • бира - светла 50 мл.
  • олио
  • вегета
  • къри
  • черен пипер
  • соев сос
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда.

В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лука на тънки полумесеци и морковите на пръчици за 1-2 минути.

Прибавя се чесъна на пръчици, гъбите на тънки филийки се пържи още 2 минути при непрекъснато разбъркване.

Сипва се бирата, соевия сос, сухите подправки и маслините - обезкостени и нарязани. Когато течността изври и зеленчуците омекнат се слага ориза и зелените подправки ситно нарязани.

Разбърква се няколко минути, докато се овкуси ориза и се отстранява от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

христо
христо
просто супер!!!
30.09.2013 11:57