Свински джолан в гърне

05/11/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
"Какво става, когато сложите заедно крехък джолан, манатарки и кисели краставички в глинено гърне? Истински празник за сетивата!"
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 482
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се поръсва с по 1 ч.л. червен и черен пипер. Полива се обилно с олио и се намазва с доматеното пюре. В тавата се подреждат картофите, обелени и цели, както и морковите, също цели. Добавя се около 500 мл вода, завива се с алуминиево фолио и се пече около 120 минути на 200-220 градуса.

Задушеното месо се изважда и се обезкостява, след което се нарязва на порции. Гъбите се нарязват на филии и се запържват в сгорещен зехтин. Добавяме щипка-две сол.

Киселите краставички се нарязват на жулиени, а скилидките чесън се пресоват. Месото, гъбите, киселите краставички и чесънът се смесват и задушават около 5 минути на тих огън в 2-3 черпака бульон от джолана.

Оставят се около 10 минути за да се смесят ароматите, след което се поръсват с настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

KOR
KOR
15.10.2014 02:34
Кви са тия кисели краставички в манджата само не разбрах?! :D
0
2
ЖИК
ЖИК
21.02.2014 12:18
Гърнето е в тоалетната :)
2
1
хера
хера
14.11.2013 18:48
къде е тук гърнето?
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв