Телешки джолан в гърне

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Телешки джолан в гърне1 / 2
26/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 кг джолан
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 400 г дребен
  • червено вино - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 10 - 12 бр. скилидки
  • дафинови листо - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джолана на парчета и ги сложете в подходящ глинен съд. Отгоре сложете едро нарязаните моркови и целина. Добавете целите главички лук, необелените скилидки чесън.

Залейте продуктите с брашното, което сте размили с малко хладка вода и доматеното пюре. Сложете дафиновите листа и зърната бахар. Посолете на вкус и залейте с червеното вино и водата.

Запечатайте капака на гювеча с обикновено тесто и печете поне 150-180 минути на умерено загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: