Вкусни пилешки дробчета по селски

10/11/2013
Ваняот ВаняНовак
"Едва ли има българин, да не е ял поне веднъж пилешки дробчета по селски. Ето как да си ги приготвите и у дома по автентична рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 262
  • Преглеждания за месеца3843
  • Преглеждания за седмицата835
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете дробчетата за около 5 минути и ги извадете от водата. Нарежете гъбите и лука на полумесеци и запържете в олио до полуготовност.

Добавете червения пипер и веднага доматите. Запържете за 5 минути и долейте водата. Овкусете с подправките и добавете дробчетата към соса.

Изсипете в тавичка и запечете на 200 градуса за около 15 мин. Сервирайте топло, по желание поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 11
4 7
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Владо
Владо
05.02.2016 07:05
"Кипнете дробчетата" означава "да се варят с водата" или "да се поставят в кипяща вода" 5 минути ?
И какво значи "запържете до полуготовност" ? Да има лука златист цвят или да е като стъкло ?
18
0

Виж всички коментари или напиши такъв