Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния от свинско месо с кисело зеле

Яхния от свинско месо с кисело зеле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния от свинско месо с кисело зеле1 / 2
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • кисело зеле - 1 бр. (средно голямa)
  • червен пипер - 2 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате месото. Нарязвате го на хапки, а зелката нарязвате на ивички. Нареждате в тенджерата един ред месо и го поръсвате със сол и червен пипер на вкус.

Върху месото нареждате зеле, върху зелето - отново месо и т.н. като най-отгоре завършвате със зеле. Поръсвате с червен пипер и заливате с разтопената свинска мас. Покривате с 2-3 цели зелеви листа и наливате зелевия сок и още толкова вода (течността трябва да покрива продуктите).

Похлупвате и варите на умерен огън, докато месото и зелето омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: