Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Миникишове със сос от чушки

Миникишове със сос от чушки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Миникишове със сос от чушки1 / 2
30/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всеки трябва да си знае киша и да поглежда чуждите, освен ако не е поканен да ги опита"

Необходими Продукти

  • Маслено тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • Плънка
  • синап - 1 с.л. на прах
  • лук - 400 г, зелен
  • масло - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 3 бр.
  • рикота - 1 1/3 ч.ч., (310 г)
  • пармезан - 6 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/8 ч.л., сладък
  • Сос
  • чушки - 2 бр., червени
  • сметана - 3 ч.ч. (750 мл), нискомаслена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото се оставя да се изстудява в хладилника. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Четири форми за тарталети с диаметър 10-13 см се намазват с растително масло. Тестото се разточва и се изрязват 4 кръга, съобразно формите. Надупчват се с вилица и се поръсват със синапа.

Лукът се задушава в маслото около 5 мин. Яйцата, двата вида сирене, солта и пипера се разбиват, като се добавя и лукът. Сместа се разделя на четири равни части и се изсипва във формите за печене. Поръсва се с подправките. Пече се около 20 мин.

Сос: Чушките се блендират или пасират със сметаната, до получаването на гладка смес. Кишовете се поднасят със соса от чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: