Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с песто и тиквички

Фокача с песто и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фокача с песто и тиквички1 / 2
15/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Семпло и вкусно - така обичаме да готвим ние и винаги ни се получава добре"

Необходими Продукти

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • тиквички - 3 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • песто - 1/2 ч.ч. (125 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Подготвя се форма за печене (25 х 38).

Тиквичките се варят в подсолена и вряща вода около 5 мин. Добавя се солта и черният пипер. Тестото се разточва на правоъгълник и се разстила в тавата.

Върху него се добавя пестото и се пече около 15 мин, след което се подреждат върху него тиквичките и се запича още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: