Лешникови подкови

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Лешникови подкови1 / 2
18/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лешници - 50 г (смлени)
  • шоколад - 50 г
  • сметана - 2 с.л. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте размекнатото масло със захарта. Един по един прибавете жълтъците. Сипете прясното мляко и поръсете с брашно. Прибавете ванилията и лешниците.

От сместа омесете гладко тесто и го оформете на топка. Увийте го във фолио и го сложете за половин час в хладилника.

Разточете тестото на блат.

С помощта на формички изрежете подкови. Печете в предварително загрята умерена фурна.

Разтопете начупения шоколад със сметаната. Потопете всяка от подковите от двете страни в сместа. Изчакайте шоколадът да стегне и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: