Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Шоколадов чийзкейк с малини и мед

Шоколадов чийзкейк с малини и мед

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Шоколадов чийзкейк с малини и мед1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Не може да сте истински фен на чийзкейка, ако не опитате този тук - малиновият вкус ще експлоадира в устата ви!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 175 г
  • масло - 25 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • шоколад - 270 г
  • сирене - 700 г Филаделфия
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • сметана - 250 мл течна
  • бренди - 2 с.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • малини - 50 г
  • червено вино - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се смесват с канелата, какаото и разтопеното масло. Получената смес се разпределя върху дъното и стените на форма и се слага в хладилника.

Шоколадът се разтопява и се разбърква с брендито и меда. Сиренето се разбива, прибавят се разбитите яйца, нишестето, шоколадът, портокаловата кора и разбитата сметана.

Всички съставки се разбъркват енергично, докато се получи пухкав крем. Блатът се покрива с крема и се пече един час на 160 градуса. След това се оставя на студено в хладилника.

През това време се приготвя сос от червеното вино, малините и пудрата захар. Сосът се разбърква на тих огън и се прецежда. С него се залива охладеният кейк преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: