Лук по румънски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Лук по румънски1 / 2
07/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен лук - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • корени - 1 връзка за супа
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на парчета по 3 сантиметра, сварява се във вряща вода с оцет и се отцежда.

Приготвя се запръжка от разтопеното масло и брашното, която се разрежда с доматеното пюре и малко вода от варенето на лука.

Добавя се счуканият чесън, солта, накълцаният магданоз и настърганите корени за супа. Когато сосът се сгъсти, се излива върху зеления лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: