Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе по румънски

Шкембе по румънски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Шкембе по румънски1 / 2
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5
"Страхотно шкембе, но не чорба, а по румънски, както го правят от другата страна на Дунав"

Необходими Продукти

  • шкембе - 800 г
  • телешко месо - 1 телешко краче
  • яйца - 1 жълтък
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 брой
  • целина - 1 парче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • масло - 20 г
  • черен пипер - 6 зърна
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистеното шкембе със студена вода, добавете почистеното телешко краче и сложете да се вари. Щом кипне, започнете да обирате пяната, след което добавете подправките, нарязаните лук, тиквичка, целина, сол и варете до омекване.

След това настържете моркова едро, изпържете го в масло и поръсете с брашното. Разбъркайте да се запържи и разредете с бульона от шкембето при непрекъснато бъркане.

Задушете за 15 минути. Изваждаме шкембето, нарежете го на квадратчета със страна 6 см, добавете нарязаното на кубченца месо от телешкото краче и прехвърлете сместа в друга тенджера.

Добавете жълтъка, разбит с лимонов сок към морковената смес, добре разбъркайте и залейте шкембето и подгрейте на слаб котлона за 10-15 минути без да завира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: