Начин на приготвяне
Залейте почистеното шкембе със студена вода, добавете почистеното телешко краче и сложете да се вари. Щом кипне, започнете да обирате пяната, след което добавете подправките, нарязаните лук, тиквичка, целина, сол и варете до омекване.
След това настържете моркова едро, изпържете го в масло и поръсете с брашното. Разбъркайте да се запържи и разредете с бульона от шкембето при непрекъснато бъркане.
Задушете за 15 минути. Изваждаме шкембето, нарежете го на квадратчета със страна 6 см, добавете нарязаното на кубченца месо от телешкото краче и прехвърлете сместа в друга тенджера.
Добавете жълтъка, разбит с лимонов сок към морковената смес, добре разбъркайте и залейте шкембето и подгрейте на слаб котлона за 10-15 минути без да завира.