Пиле с бадемов сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле с бадемов сос1 / 2
19/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 60 мл
  • портокалов сок - 125 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешко месо - 6 бр. гърди по 200 гр
  • копър - 3 бр. грудки
  • лук - 2 бр. червен
  • зехтин - 1 с.л.
  • За бадемовия сос
  • зехтин - 1 с.л.
  • галета - 15 г
  • бадеми - 90 г
  • карамфил - 1 щипка
  • бульон - 250 мл пилешки
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сметана - 60 мл заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате зехтина, портокаловия сок, чесъна и овалвате пилето в тях. След това го изпичате на грил или барбекю, докато стане златисто. Покрийте месото, когато го махнете от огъня, за да остане топло.

През това време нарежете копъра и лука на резенчета и ги прибавете към предварително нагорещения в голям тиган зехтин. Разбърквайте, докато омекне лука и стане леко кафеникав. След като ги свалите от огъня ги покрийте.

За бадемовия сос трябва да загреете мазнината в тиган. Сложете галетата и бъркайте, докато стане кафява. После добавете бадемите и карамфила и продължавайте да бъркате. Накрая прибавете смес от бульона и виното и бъркайте до получаване на гладка смес. След като махнете соса от огъня добавете сметаната и подправете на вкус.

Поднесете пилето със запържения копър с лук и залейте с бадемов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: