Перфектните Еклери

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
14/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
25
"Многократно изпитана рецепта за вкусни домашни еклери с нежен ванилов крем, която можем само да препоръчаме!"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр. (зависи от големината им)
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • масло - 50 гр.
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5174
451
320
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Крис
Крис
На какво се дължи фактът, че кремът стана доста течен? Как може да се оправи това?
29.05.2014 20:49
14
5
Мария
Мария
Чудесна рецепта :) благодаря много :) за пръв път правя и подходих малко плашливо, но резултата надмина очакванията ми :)
02.02.2014 14:32
13
3
Вики
Вики
"Спадат" защото ги изкарвате веднага от фурната, трябва да се оставят 10-15мин. в изстиващата фурна. Успех
11.12.2013 16:48
15
3
Аделина
Аделина
Прекрасни са!
22.11.2013 21:12
9
5
дидка
дидка
аз ги правя по същия начин ,с малка корекция във врящата вода слагам щипка сол и щипка захар ,а на крема прибавям и две яйца и лимонена есенция опитайте и ще останете мн доволни
относно пълненето на еклерите ,става сшприц и дългата приставка а за да не се смачкат готовите еклери крема трябва да е готов и веднага да се напълнят
14.10.2013 17:39
9
Галя
Галя
Само не разбирам защо като напишеш коментар, в който си споделил опита си от пробваната рецепта и че рецептата не се е получила добре, на следващият ден ти го изтриват.
Та нали за това са коментарите да дадат представа на хората, които смятат да пробват рецептата, дали тя е добра и струва ли си да я изпробват.
Оставам с убеждението че в този сайт е пълно с грешно написани рецепти. Даже и коментарите, които не им изнасят ги трият.
02.09.2013 09:57
22
6
1
Покажи всички подкоментари
Хасан
Хасан
харно беше
28.08.2013 14:35
6
angry cookie
angry cookie
Рецептата се получава идеално!
Вече няколко пъти ги приготвям, чак взех да получавам заявки от приятели и познати,които искат от мен да ги приготвям едва ли не през ден - два:)
Благодаря много за споделената рецепта!
10.08.2013 19:22
7
1
anemur
anemur
Изглеждат примамливо вкусни, но продуктите са неясни.
04.07.2013 23:29
2
3
Buba
Buba
Току що ги приготвих тези перфектни ЕКЛЕРЧЕТА - абсолютно съм доболна и щастлива че и аз успях да ги направя. У нас еклерите са на голяма почит, но до сега съм имала притеснения, че няма да мога да ги направя, но напразно е било. Станаха невероятни и са прекрасни :)
02.06.2013 20:11
1
1
Покажи всички подкоментари
didka
didka
Еклерите ми спаднаха :( след като ги извадих от фурната,защо така? иначе долу-горе имат вкус на еклери :/
14.05.2013 18:11
2
didka
didka
Сега ги правя и таман махам сместа от котлона (изглежда ужасно),като истине и сложа яйцата дано добие по примамлив вид.Искрено се надявам да станат :) Като са готови ще ви пиша пак,а през това време стискайте палци :П
14.05.2013 16:55
1
ивана
ивана
мн добре се получават ! вече 4ти път ги правя!
Благодаря!
10.05.2013 16:39
1
1
Габриела
Габриела
Много хубави стават.Браво за чудесната рецепта!

Алехан, какво имаш предвид като казваш "чаена и кафена чаша" аз лично съм използвала моите чаени чаши, които имам от много години, а те са по около 200 милилитра (175, за да съм напълно точна) и ми се получиха еклерчетата идеално.
02.05.2013 16:37
Валка
Валка
Обожавам еклери,но никога не съм правила,а сега като видях рецептата и многото положителни отзиви ще се пробвам.А знаете ли как точно се прави заливката отгоре/която е по-твърда/,че дъщеря ми много я харесва,а и аз естествено?
01.05.2013 17:05
Стела
Стела
станаха страхотни :) поздравления
30.04.2013 17:15
Alexan
Alexan
Вашите рецепти са фантастични. Малко проблеми си имам с "чаена" и с "кафена" чаша.

Имате ли снимки и грамове за чаена и кафена чаши?
Поздрави от Африка
Алехан
23.04.2013 09:33
borqna
borqna
рецептата е чудесна! На тези на , които не са им се надули еклерите е защото сигурно са отваряли фурната.Много е важно фурната да не се отваря!
04.04.2013 17:59
Екатерина
Екатерина
Страхотна рецепта еклерите станаха много големи, крема както винаги ми стана на бучки, но се яде.
04.04.2013 15:00
изабела
изабела
Браво , много хубава рецепта изобщо не очаквах да са толкова лесни и станаха чудни... :)
26.03.2013 19:01