понеделник, 28 юли

Никулденска рибена чорба

Публикувана от:
Видяно: 34 572 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Риба
Рецепта за Никулденска рибена чорба

Още Рецепти за Никулден

Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5

Необходими Продукти

  • риба - 4 - 5 глави от сом, шаран, толстолоб или друга едра риба
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - или друга растителна мазнина
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • дивисил
  • лимонов сок
  • сол

Приготвяне на Никулденска рибена чорба

Слагаме измитите и изчистени глави да се варят на бавен огън. След като се сварят изваждаме оставяме да изстинат и обезкостяваме.

Бульона в който са врели главите прецеждаме през цедка - може да има останали кости или дребни парченца и връщаме на огъня. В него слагаме нарязаните на дребно лук, моркови, картоф, домат, обезкостената риба и подправките.

Оставяме така да поври около 20 мин на слаб огън. Овкусяваме с лимоновия сок. По желание може да се добави черен пипер и люта червена чушка.

4.1 от 40 Гласа

Отзиви (5)

  • 2
    0
    Отговор
    Пепа

    2013-12-05, Оценка 5 от 5 за Никулденска рибена чорба

    И аз я правя по тая рецепта.Без забележки съм.Много е сполучлива!
  • 2
    0
    Отговор
    добчо

    2012-12-05, Оценка 5 от 5 за Никулденска рибена чорба

    наистина перфектна
  • 2
    0
    Отговор
    стефанов

    2012-08-26, Оценка 5 от 5 за Никулденска рибена чорба

    Страхотна.най-добрата от всички рибени чорби!!!

  • 2
    0
    Отговор
    Нотков

    2012-07-22, Оценка 5 от 5 за Никулденска рибена чорба

    Чудесна е :) много вкусно
  • 2
    0
    Отговор
    Милен

    2012-07-18, Оценка 5 от 5 за Никулденска рибена чорба

    Супата стана Уникална!!

Вкусна и уникална рецепта за Никулденска рибена чорба. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни рецепти за Никулденска рибена чорба. Избрани рецепти от местната и чужда кухня. Съвети как се приготвя Никулденска рибена чорба в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.