Никулденска рибена чорба

02/12/2008
от НикиНовак
"Традицията повелява на Никулден да се яде риба, а ние ви съветваме да поднесете от нашата специална Никулденска рибена чорба!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 298
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме измитите и изчистени глави да се варят на бавен огън. След като се сварят изваждаме оставяме да изстинат и обезкостяваме.

Бульона, в който са врели главите, прецеждаме през цедка - може да има останали кости или дребни парченца и връщаме на огъня. В него слагаме нарязаните на дребно лук, моркови, картоф, домат, обезкостената риба и подправките.

Оставяме така да поври около 20 мин на слаб огън. Овкусяваме с лимоновия сок. По желание може да се добави черен пипер и люта червена чушка.подобни рецепти тук

5 25
4 14
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Пепа
Пепа
05.12.2013 23:06
И аз я правя по тая рецепта.Без забележки съм.Много е сполучлива!
2
0
добчо
добчо
05.12.2012 18:21
наистина перфектна
3
0
стефанов
стефанов
26.08.2012 19:40
Страхотна.най-добрата от всички рибени чорби!!!

4
0

Виж всички коментари или напиши такъв