Лесни гофрети

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
04/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тези гофрети ще ти станат любими! Не само защото са много вкусни, но и защото се приготвят бързо и са икономични."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя големи
  • брашно - 2 чаши
  • прясно мляко - 1 и 1/3 чаши
  • олио - 1/2 чаша растително
  • захар - 1 супена лъжица
  • бакпулвер - 4 чаени лъжици
  • сол - 1/4 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте уреда за гофрети (ако нямате в някакъв друг уред).

Двете яйца се разбиват в голяма купа.

Постепенно се добавят прясното мляко, брашното, олиото, подправките и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Загрейте предварително гофретника. Изсипете в него 2/3 от сместа и печете 5 минути (ако е нужно и повече).

Готовата вафла се вади внимателно и се изпича другата част от сместа.

Така получените гофрети сервирайте с масло, сметана, конфитюр, топинг по избор или шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
561
442
325
218
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Амая
Амая
Една гофрета е готова за около почти 1 минута. За 5 минути ще направя 6 гофрети във моя гофретник !!!!!!!!
26.07.2013 12:10
1
елис
елис
не е ли много бакпулвера
28.06.2013 14:37
1
яко
яко
а ако нямам уред за гофрети или някакъв друг уред ??? много искам да ги направя, но как без уред ? няма друг начин нали ?
21.06.2013 19:12
1
1
Покажи всички подкоментари
Павлина
Павлина
Аз добавам и малко канела и ванилия в сместа и вкусът е страхотен.1
22.05.2013 09:13
1
1
Силвия
Силвия
Много добра рецепта.
16.04.2013 20:28
1
Ivanova
Ivanova
Това е първата рецепта, която пробвам за гофрети. Аз първо сложих яйцата и част от млякото, ванилия и бакпулвер, чак после постепенно смесих брашното и досипах млякото за да се разбие добре сместа и да няма буци. Накрая олиото. Мляко сложих обаче 2 чаши, че беше доста гъста сместа. Станаха по-добре от колко очаквах ;)) За първи опит съм изключително доволна, но ми се струва, че трябва да са малко по пръхкави. Някакви идеи къде ми е грешката?;)
31.03.2013 22:41
Мадлена
Мадлена
Страхотни! Браво!
27.02.2013 14:41
1
mimi
mimi
Ивана, и на мен първият път така ми се получиха, но после останових, чи гофретника беше оставен на по-ниска температура. Увеличих я на макс, намазах гофретника хубаво с олио и стана супер. Виж дали и при теб не се е получило така ;)
19.01.2013 12:42
1
Ивана
Ивана
Охх...от вашите коментари лигите ми изтекоха! На мен обаче хич не ми се получиха! Като ги извадих: отвън изгорели,отвътре чисто ТЕСТО! Нищо против рецептата нямам,аз дори с голям мерак си ги готвих,ала уви нищо не се получи! Няма нищо другият път задължително пак ще пробвам! А заради Г-жа ''Челси'',ще сънувам гофрети с кленов сироп...(шегичка) ;П
18.01.2013 23:10
Челси
Челси
Ммм...прекрасни станаха,дори мисълта ме кара да се разтапям! Като ги извадих с дъщеря ми,добавихме малко кленов сироп върху пухкавата и леко хрупкава,коричка на гофретите! Ахх...прекрасно беше...непременно ще ги направя отново,и отново и ще ги препоръчвам пак,и пак! :)
18.01.2013 22:53
1
ani
ani
Ставам дори прекалено хубави , много вкусни и много пухкави!
18.01.2013 14:33
2
1
Оки
Оки
И при мен се получиха много добре, аз пък добавих кокосови стърготини и ванилия :)
02.12.2012 17:22
1
Julia
Julia
Аз пробвах рецептата, но добвих и настъргана лимонова и портокалова кора, ванилия и малко канела. Станаха божествени гофрети, а тази репепта е най-лесната и сполучлива, която съм правила.
07.11.2011 15:58
6