Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Старовремска супа от телешка глава

Старовремска супа от телешка глава

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Старовремска супа от телешка глава1 / 2
16/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта от старите тефтери с богат вкус и такъв аромат, че комшиите ще се самопоканят, за да я опитат"

Необходими Продукти

  • телешка глава - 1/2
  • шунка - 50 г
  • телешко месо - 500 г от слабините
  • корени - за супа
  • лук - 1 глава
  • сол
  • масло - 100 г
  • вино - 150 мл
  • брашно - 60 г
  • олио - 100 мл или масло за запръжка
  • за застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете главата и я обезкостете. Запържете нарязаната ситно шунка в сгорещена мазнина заедно със скълцания лук и корените. Добавете месото. Долейте нужното количество топла вода, прибавете сол на вкус и оставете да ври до омекване на месото.

Прецедете супата. Нарежете месото на ивици или парченца. Мариновайте суровото месо с виното и черен пипер.

Направете запръжка от маслото и брашното и я разредете постепенно с бульона. Оставете да ври още 30 минути, като добавите маринованото месо. След това върнете месото от главата и зарзаватите вътре.

Добавете подправки при нужда и застройте супата с разбитите яйца и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: