Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле от пиле по руски

Суфле от пиле по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Суфле от пиле по руски1 / 2
23/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе сварено
  • брашно - 60 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява на слаб огън, сипва се брашното и при постоянно бъркане се добавя млякото.

Сосът се оставя да изстине и в него се слагат настърганият кашкавал, солта, жълтъците и смляното пилешко месо. Разбърква се добре и внимателно се добавят разбитите на сняг белтъци.

Сместа се пресипва в намазана с мазнина тава и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна до златиста коричка. Поднася се веднага, като се украсява със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: