Апетитно пиле с фрикасе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Апетитно пиле с фрикасе1 / 2
22/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • целина
  • подправки - свежи
  • масло - 60 г
  • брашно - 60 г
  • сметана - 280 мл
  • черен пипер
  • ориз - сварен дългозърнест
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера, покрийте го със студена вода и кипнете. Извадете пилето и го подсушете, след което го обезкостете. Поръсете с лимоновия сок. Костите от пилето се връщат в тенджерата и се покриват със студената вода.

Добавете нарязаните зеленчуци, подправките и пилешкото месо. Кипнете сместа и варете, докато месото омекне. Извадете месото и го дръжте на топло. Варете бульона още малко, след което го прецедете. Разтопете маслото в отделен съд и запържете брашното.

Сипете бульона вътре и разбърквайте, докато сосът кипне и се получи кремообразна смес. Оквусете със сол и пипер. Сервирайте пилешкото месо върху канапе от сварения ориз и соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: