Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Круши с шоколад по френски

Круши с шоколад по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Круши с шоколад по френски1 / 2
25/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр.
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 200 мл течна
  • коняк - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 пръчица
  • лимони - 1 бр.
  • ванилов сладолед - 2 топки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Захарта се смесва със 125 милилитра вода и се кипва, като се добавя лимоновият сок и кората. Добавя се канелата и сместа ври на бавен огън.

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се отстранява сърцевината. Плодовете се пускат в сиропа, похлупват се с капак и се варят на слаб огън 10 минути.

Свалят се от котлона и се оставят 2 часа в сиропа да се охладят.

Шоколадът се натрошава на едро и се разтопява заедно със сметаната на водна баня. Сваля се от котлона и по една капка се добавя конякът.

В купички се слагат по две половинки круша със срязаната страна нагоре. Украсяват се с топка сладолед и се поливат с горещия шоколадов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: