Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с бадеми на фурна

Пъстърва с бадеми на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пъстърва с бадеми на фурна1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И запомнете - на пъстървата не ѝ трябва много - малко лимонов сок, бадеми и мераклия, който да я приготви"

Необходими Продукти

  • риба - 4 броя пъстърва
  • сол - няколко щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • бадеми - 30 г сурови, смлени или ситно счукани
  • масло - 4 с.л. растително
  • магданоз - 20 г
  • лимони - 2 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пъстървата, но не махайте главата.

Посолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.

Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми. Поставя се в тава, предварително намазана с растително масло и се пече в умерена фурна.

Поднесете пъстървата топла, с парче лимон и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: