Гулаш по чешки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гулаш по чешки1 / 2
16/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вземете най-доброто от Чешката кухня и го поднесете с вкусна чешка бира!"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г филе
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени, печени
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер
  • розмарин
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се слага малко мазнина и щом се сгорещи, в нея се задушава скълцаният лук.

Когато той побелее, към него се прибавя и нарязаното на парчета филе.

Месото се поръсва с подправките и се разбърква. Пържи се десетина минути и се прибавят нарязаните на кубчета обелени чушки.

Към яденето се добавя и доматеното пюре и всичко се оставя на огъня още 7-8 минути. Готовото ястие се поднася с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#225730
Потребител#225730
Чудесна рецепта, но щом е по чешки, се поднася не с картофено
пюре, а с кнедли, които може и да са картофени
22.01.2019 21:35