Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба, печена по сицилиански

Риба, печена по сицилиански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Риба, печена по сицилиански1 / 2
22/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще нарушим закона омерта и ще ви разкрием рецептата на тази невероятно вкусна риба, печена по сицилиански"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 филета
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр.
  • карамфил - 2 бр.
  • маслини - 8 бр. зелени
  • каперси - 1 с.л.(може да се заменят с кисели краставички)
  • магданоз - 1 с.л.
  • целина - 1 резен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в тиган със зехтин, докато се карамелизира.

Прибавяме доматите, карамфилчетата, солим и задушаваме, докато стане на каша със средна гъстота. От време на време бъркаме, за да не загори.

Нарязваме на ситно маслините, целината и каперси и прибавяме към доматите.

Поръсваме с магданоз и подправяме с черен пипер на вкус и сол при необходимост.

Нареждаме филетата в намазана с мазнина тавичка и заливаме със сместа от тигана.

Завиваме с фолио и печем около 20 минути във фурна на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
интересна рецепта ще я пробваме
30.01.2016 18:33