Свински врат с бекон и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свински врат с бекон и гъби1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг врат
  • за маринатата
  • сос - 3 с.л. Уорчестър
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
  • за плънката
  • печурки - 200 г
  • бекон - 3 слайса
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва, но не до край, а само колкото да се получи един изтънен лист. Той се натърква от всички страни с марината, приготвена от соса Уорчестър, горчицата, лимоновия сок и подправките.

Месото се оставя в купа и се покрива. Прибира се в хладилник за час или два. През това време в тиган се задушават нарязаните лук и печурки. Когато те поомекнат, се поставя и беконът, също нарязан на ситно.

Плънката се премахва от огъня, смесва се със сметана и се подправя. Месото се изважда от хладилника и след 10 минути по дължината му се нарежда плънка. Завива се на руло и се връзва с конец.

Запържва се внимателно в маслото, в което се е готвила плънката, колкото да се „запечатат“ соковете му. Така приготвеното руло се поставя в намаслена тавичка и се пече до готовност на загрята фурна. По желание се поднася със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: