Пилешко роле

КамелияКамелия
Новак
15176
Пилешко роле1 / 2
29/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Невероятно пилешко роле с вкусна плънка. Много фино, вкусно и красиво поднесено"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 големи филета (половинки)
  • бяло вино - около 3/4 ч.ч. сухо бяло вино
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л. (или захар)
  • зехтин - 1 с.л. (или олио)
  • черен пипер
  • сол
  • бекон - 8 резена или шунка
  • кисели краставички - на дребни кубчета
  • царевица - от консерва или сварена
  • гъби - 50 гр. консервирани илизадушени, нарязани на дребно
  • магданоз - ситно нарязан
  • босилек - пресен (или сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете филетата през средата като лист и изтънете с чук за месо. Смесете лимоновия сок, чесъна, горчицата, меда, солта и черния пипер, със сместа намажете филетата (от двете страни). Оставете да се мариноват за 20-на минути.

Смесете нарязаните на дребно гъби, краставички, пипер, царевица, магданоз и босилек. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Върху пилешкото филе поставете 2 резена бекон (или шунка), част от зеленчуковата смес и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби или вържете с бял конец.

Запържете рулцата до побеляване (от всички страни) в предварително загрят зехтин (олио). Наредете в огнеупорен съд, залейте с виното, захлупете съда и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
529
46
35
22
10
Дай твоята оценка: