Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Грис халва със стафиди и ром

Грис халва със стафиди и ром

Грис халва със стафиди и ром
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
09/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Лесна халвичка, с която да подсладите своята душичка"

Необходими Продукти

  • грис - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • стафиди - 100 г
  • ванилия - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • ром - 3 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • сладко от къпини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата в подходящ съд да заври. Прибавете захарта и стафидите.

Изсипете гриса, размит с малко вода, при непрекъснато бъркане и варете да сгъстяване.

Ароматизирайте с ром, ванилия и канела.

Загрейте фурната. Изсипете мазнината и сварения грис. Разбъркайте и сложете да се запече до получаване на златист загар.

Охладете грис халвата, нарежете на парчета и гарнирайте със сладко от къпини.

Грис халвата със стафиди и ром е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: