Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Зеленчуков венец Есенно изобилие

Зеленчуков венец Есенно изобилие

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Зеленчуков венец Есенно изобилие
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
26/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не се подвеждайте по заглавието, продуктите за тази изключителна вкусотия са достъпни целогодишно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуци - 250 г /моркови, грах, карфиол, броколи/
  • царевица - 100 г
  • гъби - 150 консервирани
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • макарони - 200 г сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дълги ленти и ги накиснете в подсолена вода за 15-20 минути, за да се отцедят от горчилката. След това ги подсушете добре и ги оваляйте в брашно.

Изпържете ги в сгорещено олио. След това запържете чесъна и лука, добавете каймата и подправките. Прибавете зеленчуците, гъбите и царевицата.

Задушавайте всичко на бавен огън, до омекване на продуктите.

Разбийте яйцето и добавете настъргания кашкавал, макароните, магданоза и подправки на вкус. Намаслете кексова форма.

Наредете изпържените парчета патладжан, като краищата му трябва да се притиснат леко. Изсипете отгоре зеленчуковата смес и покрийте с останалите макарони.

Загърнете стърчащите краища на патладжаните. Печете запеканката в загрята на 220 градуса фурна за около 30-35 минути.

Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и внимателно обърнете в чиния.

Зеленчуковият венец Есенно изобилие е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: