Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Хавайски шишчета с пилешко и ананас

Хавайски шишчета с пилешко и ананас

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Хавайски шишчета с пилешко и ананас
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 750 г
  • компот - 1 консерва от ананас
  • чушки - 2 бр. червени
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 1/3 ч.ч. ябълков
  • царевично нишесте - 1/4 к.ч. /размито с 1 с.л. вода/
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме месото, чушките и ананаса. Нанизваме ги на шишчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол.

Отделно правим марината от оцета, сока от консервата ананас, захарта и нишестето. Възвираме я и оставяме на огъня, докато се сгъсти.

С този сос мажем шишчетата преди и по време на печене. Ако остане от него, го сервираме заедно с ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: