Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сочни пълнени зеленчуци със заливка

Сочни пълнени зеленчуци със заливка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сочни пълнени зеленчуци със заливка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вярвате ли в любовта от първата хапка?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • за плънката
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • ориз - 150 г
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • за заливката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичката и патладжана на парчета 6-7 см. Внимателно издълбайте вътрешността им, като внимавате да не пробиете дъното.

Почистете чушките от семките, а доматите издълбайте.

В малко олио задушете лука, чесъна и моркова. След като се позапържи, прибавете каймата, чушките и ориза. Накрая добавете вътрешността от зеленчуците и подправки на вкус.

Напълнете зеленчуците със сместа и ги подредете в тавичка.

Обелете картофите, нарежете на колелца и ги подредете между зеленчуците. Поръсете ги с олио и сипете вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса за около 35 минути. Накрая залейте зеленчуците (като сипвате внимателно покрай тях) със смес от разбитото яйце, кисело мляко и соса от печенето.

Допечете ястието за още 10 минути.

Сочните пълнени зеленчуци със заливка са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра, много вкусна при това наистина!
02.08.2023 21:08