Сочни ребърца със зеленчуци

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Сочни ребърца със зеленчуци
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ама моля ви се, не се стеснявайте! Сипете си още една порция ребърца, вижте само колко са сочни"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - около 1 кг
  • гъби - 150 г печурки
  • чушки - 3 бр. сиврия
  • моркови - 1 голям
  • лук - 2 големи глави
  • масло - 30 - 40 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • лютеница - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се нарязват на малки порции (по 2-3 ребърца на порция), овалват се в малко олио и сол и се пекат на 200 градуса (най-отдолу във фурната) за около 15 минути.

Гъбите се почистват и нарязват на едри парчета, морковите се нарязват на не много тънки резени, лукът също се реже на едри парчета, чушките на колелца.

След като ребрата са се позапекли местим тавата по средата на фурната и прибавяме към тях гъбите, печем още 10 минути и прибавяме и останалите зеленчуци, разбъркваме добре, като ребрата не трябва да са покрити с зеленчуци.

Печем още 5 минути, след това в купичка смесваме млякото, лютеницата, ситно нарязания магданоз, сол и подправки на вкус, разбъркваме хубаво и с получения сос заливаме месото и зеленчуците, разбъркваме внимателно и печем до готовност (около 15 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
няколко вече рецепти с ребърца ми попаднаха днес май ще ида да взема
17.05.2016 14:58
К К
К К
Неустоими и апетитни! За вечеря със студена бира!
17.05.2016 14:41
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Ей на това му се казва голяма вкуснотия.
15.05.2016 12:45
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Вкусни,пикантни и крехки.
15.05.2016 10:51
1
Диана
Диана
Сочно и много вкусно изглежда:)
15.05.2016 10:40