Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с мадейра

Свински котлети с мадейра

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Свински котлети с мадейра1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • мадейра - 1 чаша
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се натриват с чесъна, посоляват се и се слагат в огнеупорен съд.

Заливат се с виното и няколко супени лъжици вода, прибавят се дафиновият лист, черният пипер, солта и оцетът и се задушават в слаба фурна до омекване.

Сосът се прецежда, прибавя се мадейрата и се вари 2‐3 мин. Котлетите се заливат със соса и се сервират веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: