Куркудена чорба

03/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618125
"Най-вкусната селска чорба, която може да опитате, а с наша помощ и да приготвите сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 060
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребнете месото и скълцайте киселото зеле и лука. Ориза изплакнете добре, след като го почистите. Загрейте мазнина и позапържете мръвките.

Добавете към него лука и разбъркайте. Гответе пет минути или до златисто. След това вложете зелето и пак разбъркайте.

Поставете дафиновия лист и двата вида пипер. Размесете и налейте литър вода и един литър зелев сок. Захлупете гозбата и я оставете да кипне.

След завирането оставете яденето да се готви на средна температура. Нека къкри двадесетина минути и след това долейте около 0.5 л вода.

Щом отново кипне, поставете и ориза. Варете още двадесетина минути и сложете чубрицата. След това пригответе застройка, като разбиете жълтъка с киселото мляко и добавите щипка сол.

За да не се пресече застройката, гребнете от бульона и излейте в купичката с яйцето, като през това време бъркате енергично.

Преместете тенджерата от котлона и щом спре да ври, добавете застройката, като бъркате. Премахнете дафиновия лист от гозбата. След това поръсете с магданоз и чили.
подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Невена Блажева Иванова
Това е любимата ми чорба...мхм...обожавам я..и аз имам публикувана подобна,но без застройка...
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.10.2017 10:22
И на мен ми е много любима, уникална е наистина. Аз дето не ям супи и чорби съм луда по тази рецепта :)
0
0
Албена
Албена
18.07.2016 13:44
Много е вкусна наистина.Готвя я през зимата основно,но си запазвам малко кисело зеле и зелев сок и за лятото.
3
0
Гергана  Георгиева
Много вкусна.В нашият край баба я нарича "Клин чорба"
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв