Казанлъшки понички

14/05/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Класиката си е класика, а тези понички са уникално вкусни за малки и големи"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162 055
  • Преглеждания за месеца2554
  • Преглеждания за седмицата278
  • Коментирана25 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 500 мл
  • мая - ½ кубче прясна (20 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути.

Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд. Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио.

Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави. Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н.подобни рецепти тук

5 59
4 16
3 14
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Gergana Georgieva
Gergana Georgieva
14.12.2016 12:02
Tazi recepta e palen bokluk
1
0
Aneli Manoilova
Aneli Manoilova
22.03.2016 08:25
На мен също не ми се получават от това тесто,имам шприц за понички,но резултата е същия-никакъв!!!!Нищо общо с тези които се продават -ухаещи на нещо сладко,хрупкащи и изкушаващи-аз смятам че умишлено ни подвеждат с тези картинки за да си мислим,че за да не станат от това тесто причината е шприца!Да ама Не!Такава глупост е този шприц,че не си заслужава и да помислите да си го поръчате, имам го и от личен опит Ви го казвам!!Мазни,гадни,сурови вътре -рецептата най-вероятно се пази в тайна и не е тази която ни предлагат!!
5
2
Биляна
Биляна
07.03.2016 14:59
станаха прекалено мазни
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв