петък, 4 септември

Казанлъшки понички

Публикувана от:
Видяно: 90 584 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Тестени десерти
Рецепта за Казанлъшки понички
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-15 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 500 мл
  • мая - ½ кубче прясна (20 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка

Приготвяне на Казанлъшки понички

Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути.

Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд. Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио.

Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави. Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 86 Гласа

Отзиви (18)

1
0
Отговор
Миро

2015-04-02, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

Вие сериозно ли. Тва не са понички а хляб. Не се базикаите с хората. То кат не е да сложиш яйце и прясно мляко, не са никакви понички. Тва е пържен хляб.
2
1
Отговор
Красимира

2015-03-01, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

За тази рецепта изразходих повече от половин кг. олио ! Станаха много мазни въпреки, че ги поставях върху решетка !
0
0
Отговор
pepi

2015-02-03, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

na men ne se polu4iha
4
0
Отговор
някой

2014-10-17, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

Тази рецепта е за бухти ,за понички е съвсем друга
3
0
Отговор
kremi

2014-04-26, Оценка 1.0 от 5 за Казанлъшки понички

при мен не се получиха тези понички
2
0
Отговор
Тони

2014-01-23, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

Не зная дали рецептата е вярна, но който е опитал Казанлъшките понички, вкуса си остава за цял живот
3
1
Отговор
реджеб

2014-01-16, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

Кое масло трабва да ползваме
0
1
Отговор
Witch

2013-08-26, Оценка 5.0 от 5 за Казанлъшки понички

Г-н Юрий, коментарите на хората, които са опитали и са харесали предложената рецепта за "Казанлъшки понички" са красноречиви. Ще се радваме да споделите с нас Вашага рецепта за този вкусен десерт. И да не забравите да я снимате ;)))
10
0
Отговор
юрий

2013-08-24, Оценка 3.0 от 5 за Казанлъшки понички

господа другари налочно ли не слагате яйца в тази рецепта. то брашно и вода сие жив хляб а сте сложили име понички.защо се базикате с хората. тайна рецепта няма.съветвам ви да си коригирате "грешката"
1
1
Отговор
123

2013-08-13, Оценка 3.0 от 5 за Казанлъшки понички

За да не стават поничките мазни , в процеса на приготвяне на тестото , се добавя лъжичка чаена алкохол, ракията е чудесна в случая и задължително
поничките се пържат в много гореща мазнина в по- тесен и дълбок съд, мазнината също е в по- голямо количество. Важно е котлона също да не е на максимална степен , най- добре е след като мазнината заври , да се намали на половина силата на котлона.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Полски понички
  • Бухти-понички
  • Турски понички

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Казанлъшки понички. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Казанлъшки понички. Избрани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Казанлъшки понички в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.