Вегетариански кюфтенца с кисело зеле, картоф и ориз

02/03/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофа, белим и настъргваме или намачкваме. Сваряваме ориза и отцеждаме от водата.

Нарязаното ситно кисело зеле, задушаваме в 2 супени лъжици олио и малко вода да омекне. Като се изпари течността, изваждаме и отцеждаме от мазнината.

В купа смесваме сварените пасирани картофи, отцедения ориз и киселото зеле. Подправяме с черен пипер, сминдух, ронена чубрица и сушени листа магданоз.

Правим 10-11 кюфтенца, които овалваме хубаво в смесени царевично и пшенично брашно. Изпържваме равномерно кюфтенцата в загрято олио.

Изваждаме върху скаричка да се отцедят от излишната мазнина. Поднасяме топли или охладени с млечен сос или със свежа салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар