Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Зеленчуково гърне с телешки гърди

Зеленчуково гърне с телешки гърди

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Зеленчуково гърне с телешки гърди1 / 3
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки гърди - 700 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • целина - парче
  • савойско зеле - кочан
  • лук - 2 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
  • кимион
  • бульон - 2 ч.ч. месен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитото и подсушено месо на парчета. Нарежете праза, картофите и морковите на колелца. Обеленото парче целина нарежете на кубчета, лука - на ситно. Зелето нарежете на сламчици.

Загрейте кравето масло и запържете лука. Когато поомекне, добавете и месото и пържете още няколко минути. В гърнето сложете първо месото с лука, а след това - на пластове и останалите продукти, като започнете с картофите.

Ръсете леко слоевете с черен пипер, кимиона и сол. Налейте бульона, похлупете гърнето и го сложете във фурната на умерена температура. Задушавайте до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: