Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Печен телешки джолан в гърне

Печен телешки джолан в гърне

IvankaIvanka
Новак
252422
Печен телешки джолан в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
12-14

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 2 кг
  • лук - 4 гл.
  • моркови - 4 бр.
  • домати - 4 - 5 бр. (консерва)
  • масло - 50 г
  • вино - 150 мл
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме джолана на парчета и го слагаме на дъното на гърне.

Обелваме и нарязваме на дребно лука, морковите и доматите, и ги прибавяме в гърнето. Заливаме с виното и поръсваме с подправките - дафинов лист и черен пипер. Посоляваме и заливаме с вода.

Похлупваме гърнето плътно с капак и замазваме с тесто, приготвено от брашно, вода и сол.

Печем в умерена фурна около 5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: